Patxaran Bisaurenc

El patxaran es un producte que tots associem de seguida al País Basc, potser perquè és la zona on més es consumeix, però en realitat té el seu àmbit geogràfic a la totalitat del Pirineu. Els aranyons són la matèria prima per elaborar-lo i són uns fruits que creixen només a partir dels 600m d’alçada sobre el nivell del mar, per la cual cosa, ja des de molt antic es troben multitud de testimonis del seu consum i elaboració a les muntanyes de catalunya.

D’un temps cap aquí, Destil·leries Bosch ha recuperat l’ancestral recepta del patxaran d’aquestes contrades, deixant reposar els ingredients durant nou mesos, per després procedir al seu filtrat i embotellament. Dir que mercès a la gran acceptació que ha tingut entre el paladar dels consumidors, cada any s’ha hagut d’augmentar la producció de litres, ja que s’ha esgotat tot, any sí, any també, abans de tenir llest el patxaran de la següent anyada.

Licor típic del Pirineu.

El Patxaran Bisaurenc és ideal per:

  • Com a digestiu després d’un bon àpat.
  • Per acompanyar les postres.
  • Per prendre amb els amics al sortir de copes.