L’ELABORACIÓ DE LA RATAFIA BOSCH: UN MÈTODE ANCESTRAL

Des del 1892 que va començar al comercialització de la ratafia Bosch, el mateix sistema de producció ha anat passant de pares a fills durant cinc generacions fins a arribar inalterat als nostres dies.

embuts

Embuts d’aram per filtrar els ingredients.

Cada any, pels vots de Sant Joan comença l’elaboració d’una nova anyada de ratafia amb la recollida de les nous verdes. Juntament amb aquest ingredient principal es posa a macerar l’anís estrellat amb herbes aromàtiques i espècies com la farigola, la maria-lluïsa, el romaní, la nou moscada i d’altres. Cadascuna en la seva justa i perfecta mesura per deixar-ho reposar i que proporcioni com a resultat final la tant preuada Ratafia Bosch. En la simplicitat de la producció de la ratafia rau precisament la gran dificultat. És una feina de rellotger proporcionar els diferents ingredients al punt, cadascun en la seva exactíssima mesura per deixar-ho reposar el temps que calgui segons les condicions mediambientals ho requereixin. És una feina d’exactitud però que a la vegada només pot ésser efectuada a través de la intuició que proporciona l’experiència d’anys.
planta-ratafia

Productes naturals i de proximitat

La ratafia és un producte que té les seves arrels a casa nostra des de fa centenars d’anys.
És precisament perquè va néixer d’aprofitar els productes que la terra oferia als nostres avantpassats per a l’elaboració de licor, que avui en dia no pot ser concebuda d’altra manera que no sigui utilitzant productes de la terra.

El que avui en dia en diuen Km Zero a Destil·leries Bosch ho venim fent tota la història, perquè simplement és la nostra escència i no podem fabricar d’una altra manera. Nous verdes i herbes aromàtiques procedents de Catalunya, algunes d'elles de les mateixes contrades del Bisaura.
botes

Bótes de roure

A banda de “la matèria prima”, tant les nostres instal·lacions com les eines que utilitzem hem procurat que es conservin inalterades des dels seus orígens per mantenir la base de tot el sistema de producció.

La totalitat dels treballs al llarg de l’elaboració es fan manualment per a poder controlar a la perfecció el procés de fabricació, cosa que ens permet obtenir licors 100% artesanals. Al mateix temps els fem reposar en centenàries bótes de roure, que acaben de conferir el sabor únic i exclusiu de la Ratafia Bosch, impossible d’aconseguir per altres mitjans.

La modernització de l’empresa l’hem aplicada a punts com l’embotellament, l’etiquetatge o la distribució, que no alteren el producte però ajuden en la productivitat.